Bedrijfspand Noordhoek te Bodegraven
De firma Noordhoek is gespecialiseerd in het raspen en snijden van kaas. Door forse groei van het bedrijf, groeide het uit zijn jasje en klopte de directie opnieuw bij ARCOM aan om de uitbreiding van het gebouw te ontwerpen en het hele ontwerp- en bouwproces te begeleiden.
Er is voor gekozen om de nieuwbouw tegen het bestaande gebouw te bouwen. Zo kan de interne routing van het bedrijf worden gewaardborgd en is verdere optimalisatie en uitbreiding van de productie mogelijk. In de nieuwbouw is er plaats voor twee extra productielijnen. Daardoor krijgt Noordhoek kans om hun bedrijfs- en productieproces verder te ontwikkelen en meer 'specials' te fabriceren.
Architectuur
In het exterieur is er voor gekozen om het één gebouw te laten zijn en de bestaande structuur en materialisatie door te zetten. Om het gebouw te beëindigen en de identiteit van het totale bedrijfspand te versterken, ontwierpen we een afwijkend element. Het is vormgegeven met witte glazen panelen waardoor een duidelijk onderscheid wordt gerealiseerd tussen de productieruimten en de kantoorverdieping. Bovendien begeleidt het de bezoekers naar de hoofdentree.
In het proces is volop ingezet op duurzaamheid en energiereductie, hiermee is Noordhoek weer klaar voor de toekomst!
Meer over dit project
Opdrachtgever: Noordhoek Geraspte Kaas
Ontwerp: Gert Arkema
Projectteam: Bart van de Kraats + Henriko van Ginkel
Constructeur: Hopman Ingenieursburo
Installatieadviseur: Starre Advies B.V.
Aannemer: De Vries en Verburg B.V.